cos dziwne rzeczy dzieja sie w tym twoim aucie .przez caly czas jak sa poniesione obroty to wentylator pracuje?
To jest więcej jak dziwne :shock: W moim szkodniku w okresie letnim pomimo upałów chłodnica włączała się w momęcie jak stałem w korkach a teraz to zapomnij no chyba ,że od klimy jak się ją włączy i jest więcj jak +5 ( sprawdź czy pompa wodna jest OK bo może ona jest coś nie tak i nie miesza płynów. A nauka radziecka zna różne przypadki :diabelski_usmiech
Witam
Dziś zauważyłem ze po dłuższej jeździe przy temp bliskiej zero chłodnica jest zimna,
temp na wskaźniku ok w aucie jest gorąco po około 10-15 min .
Pod autem zero plam duży ubytek płynu w zbiorniczku wyrównawczym.
Brak plam oleju w zbiorniczku, brak zapachu spalin.
W aucie po stronie pasażera tapicerka sucha wiec o chyba nie nagrzewnica.
Pomocy.?
Stawiam na termostat, zapieczony w pozycji zamkniętej.
chłodnice masz zimna poniewarz sprawdzasz nie ta chłodnice co trzeba ta chłodnica pierwsz od zderzaka to chłodnica od klimy a za nia jest dopiero chłodnica od układu chłodzenia silnika . co do ubytku płynu to sprawdz wszystkie przewody i ich łaczenia
czyli ta pierwsza wielka chłodnica to chłodnica klimy.?
zawsze uważałem ze chłodnica klimy i silnika to to samo skoro podczas używania klimy włącza się na niej wentylator a jak się silnik przegrzeje włącza się na niej 2 wiatraczek.?
już zgłupiałem
Auto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
silnik i klima maja osobne chłodnice w tej pierwszej jest gaz (czynik chłodzacy) a wtej drugiej masz płyn do chłodzenia silnika .poprwnie jest jesli klima jest właczona to powiny chodzic dwa wentylatory na pierwszym biegu jesli temp. silnika lub cisnienie w układzie klimatyzacji wzrosnie to powinien wlaczyc sie drugi bieg obydwu wentylatorów.a jesli klima nie jest właczona to wentylatory słurza do schłodzenia płynu w układzie chłodzenia i tez powiny chodzic parami
No to jak to jest z tą zimną chłodnicą? Są dwie, jedna tuż za drugą. Bliżej silnika to chłodnica silnika i ta powinna być ciepła. Bliżej grila ze znaczkiem Skody to chłodnica klimatyzacji i ta może być zimna.
fidodido, dziś zrobiłem test po 25 km na szafie 90 z przodu chłodnica zimna od strony silnika gorąca sprawdziłem między łopatkami wentylatora. po 120 km ponowne sprawdzenie i efekt taki sam jak po pierwszym sprawdzaniu z przodu zimna do strony silnika gorąca tylko radzę uważać na łopatki wentylatora bo może się załączyć i to chyba wyjaśnia Twój problem Sprawa ubytku płynu to należy obserwować czy nie ma wycieków lub nie idzie w wydech (uszczelka Głowicy) oby nie
kolego fidodido, i jak tam wygląda sytuacja z Twoim autkiem i tymi wszystkimi problemami??
piszę, ponieważ mam podobne objawy jak Ty. Co była za przyczyna??
ubytek płynu został zlokalizowany w instalacji gazowej tzn plastikowe trójniki rozprowadzające borygo na parownik popękały ,wymienione na żeliwne, jeśli chodzi o grzanie auta to chłodnica zasłonięta w 70 % auto nagrzewa się po 15 min,
I tak jak pisali forumowicze byłem w błędzie ponieważ 1 chłodnica to chłodnica klimy a za nią jest chłodnica właściwa
Auto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
Komentarz